Klassisk svensk matlagningskonst
På Ulla Winbladh kan du avnjuta äkta svenskt mathantverk i historisk miljö. Här serverar vi husmanskost som den alltid borde vara, det vill säga: en rent sinnesutvidgande upplevelse.
Wärdshuset Ulla Winbladh, vars namn hämtat sin inspiration från nationalskalden Bellmans musa, är välkänt för sin högklassiga svenska mattradition. Wärdshuset anno 1897 är något så ovanligt som en folklig konceptrestaurang. Hit är alla välkomna – resenärer, barnfamiljer, kungligheter och Djurgårdsflanörer, till och med hundar och hovstallets hästar släcker törsten på vår uteservering. På Ulla Winbladh behandlar vi folk som kungar och kungar som folk.
Öppettider
Måndag: 11:30 – 22:00
Tisdag: 11:30 – 23:00
Onsdag: 11:30 – 23:00
Torsdag: 11:30 – 23:00
Fredag: 11:30 – 23:00
Lördag: 12:30 – 23:00
Söndagar/ Helgdagar: 12:30 – 22:00
Köket stänger en timma tidigare.
Kitchen is closing one hour erlier.
Kontakt
info@ullawinbladh.se
Telefon: 08-534 89 701
Wärdshuskalendern
17 augusti - 21 augusti
Kalas med kräftor och kantareller
Kräftskivan är tillsammans med midsommar förmodligen den svenskaste av traditioner. Vi är ju, som alla vet, svaga för traditioner varför du är mer än välkommen att fira en kräftskiva utöver det vanliga med oss. Inled med gräddragna kantareller på smörstekt toast för att därefter hugga in på ett halvt kilo av de finaste svenska signalkräftor, […]
14 september - 25 september
Tysk vecka
Denna vecka är en gastronomisk hyllning till allt gott som är tyskt. Inspirationen är delvis hämtad från Tysklands traditionella oktoberfest och på menyn finner du följaktligen klassiker som wienerschnitzel, spätzle och apfelstrudel (bland mycket annat). Förrätter Tyska charkuterier med Ullas senap och kumminkryddad pickles175 krPumpasoppa med kallrökt lax 165 kr Varmrätter Wienerschnitzel med kapris, ansjovis, citron, gröna […]
29 september -
Vinkväll: Bourgogne
Torsdagen 29 februari bjuder vi in till en afton helt dedikerad regionen Bourgogne som hyser flera av Frankrikes bästa vindistrikt. En av Sveriges främsta sommelierer – Christian Lindgren från Gullberg by Stockwine – kommer att lotsa dig genom vinerna och regionen. Kockarna, med vår köksmästare Magnus Blomgren i spetsen, har komponerat en utsökt meny utifrån några av de […]
12 oktober - 23 oktober
Vilda veckan
Äntligen skördetid i höstens skafferi! I oktober kommer våra menyer domineras av det finaste från skogen, i form av såväl vilt som bär och svamp. Vilda veckan-menyServeras 12-23 oktober Gravad kronhjort med friterad kapris, krasse och betor serveras med kräm på havgus 24 195:- Toast sikafors på smörstekt mumsbröd, toppad med löjrom 185:- Rådjursköttbullar med potatispuré, enbärsgräddsås, rönnbärsgelé […]
Se meny här8 november - 13 november
Mårten Gås
Martinsdagen firades ursprungligen inför den 40 dagar långa fastetiden som sträckte sig fram till jul. På en klassisk gåsamiddag serveras svartsoppa till förrätt, därefter helstekt gås, och sist skånsk äppelkaka som dessert. Och eftersom vi älskar traditioner serverar vi som vanligt vår berömda Mårten Gås-meny efter denna devis.