À LA CARTE
Ulla Winbladhs
à la carte
Serveras helgfri måndag – torsdag 16:00 – 21:00,
helgfri fredag 16:00 – 22:00, lördag 12:00 – 22:00 samt söndagar 12:00 – 21:00.
Served monday – thursday 4 PM to 9 PM, friday 4 PM to 10 PM,
saturday 12 PM to 10 PM and sundays 12 PM to 9 PM
Förrätter / Starters
Löjrom från Bottenviken med finskuren rödlök, gräslök, smetana och smörstekt toast
Bleak roe with red onion, chives, smetana and butter fried toast
395: –
Nymald råbiff med picklad ramslökskapris, dijonkräm,
rostat bovete och Almenäs tegel L
Steak Tartar with pickled wild garlic capers, dijon cream,
roasted buckwheat and cheese Almenäs tegel
235:-
Gravad lax med smörstekt toast och hovmästarsås
Marinated salmon with mustard sauce and butter fried toast
235: –
Ullas toast skagen med löjrom
Butter fried toast with shrimps, mayonnaise, dill and bleak roe
245:-
Sill- och strömmingsbricka med kokt potatis och cheddar
Herring plate with boiled potatoes and cheddar cheese
195: –
Tångrom med vegansk crème fraiche, finskuren rödlök och fröknäcke
Seaweed roe with seed flat bread, vegan crème fraiche and red onion
165: –
Varmrätter / Main
Fisk- och skaldjursgryta med rotfrukter, hyvlad fänkål och räkor
Fish- and shellfish casserole with root vegetables, fennel and shrimps
315:-
Pocherad torskrygg med räkor, hackat ägg, färsk pepparrot,
brynt smör och kokt potatis
Poached cod served with shrimps, chopped egg, horseradish,
browned butter and potatoes
395: –
Ullas Biff Rydberg med ölbräserad lök, senapsgrädde och rå äggula
Ullas beef Rydberg: diced and fried fillet of sirloin with fried potatoes
onion, egg yolk, mustard and mustard cream
420:-
Confiterat anklår med enbärsgräddsås, kål och tryffelpuré
Duck confit leg with juniper berries sauce, cabbage and truffle purée
285: –
Entrecôte med pepparsås serveras med ljummen salad på brysselkål, blodapelsin och radicchioblad samt pommes rissolé
Entrecôte with pepper sauce served with a sallad of brussel sprouts,
red orange and radiccio. Served with pommes rissolé
465: –
OM DU HAR ALLERGIER
Fråga gärna din servitör om du är osäker på
ingredienserna i maträtterna.
Husmanskost / Traditional
Köttbullar med gräddsås, pressgurka,
rårörda lingon och potatispuré
Meatballs with cream sauce, lingonberries,
pickled cucumber and potato purée
265: –
Bellmans stekta strömming med potatispuré, citron
lingon och skirat smör
Fried baltic herring with potato purée, lingonberries and clarified butter
255:-
Sallad och vegetariskt
Salad and vegetarian
Soyabullar i svampsås och kokt potatis
Soya buns with mushroom sauce and boiled potatoes
265:-
Varmrökt laxsallad med örtkräm, kokt ägg och brysselkål
Salad with smoked salmon, herb crème boiled chopped egg and brussels sprouts
285: –
Svampfyllda kroppkakor med svampbuljong,
kål, spenat och Almenäs tegel ( går att få vegan )
Mushroom filled dumplings with mushroom bouillon, cabbage,
spinach and cheese ( vegan option upon request )
285: –
Desserter / Desserts
Crème brûlée
Crème brûlée
125: –
Profitelores med apelsinglass och chokladsås
Profitelores with orange ice cream and chocolate sauce
115: –
Rabarber”Swiss” på rabarberkompott,vaniljglass
jordgubbsås och lättvispad grädde
Rubarb ”Swiss” with vanilla ice cream and strawberry sauce
115: –
1 kula glass eller sorbet
1 scoop of ice cream
55: –
Ullas Chokladtryffel
Chocolate truffle
55: –
Liten kokoschoklad tosca
Small almond, cocos, chocoalte and toffee cake
55: –
OM DU HAR ALLERGIER
Fråga gärna din servitör om du är osäker på
ingredienserna i maträtt