À LA CARTE

Ulla Winbladhs
à la carte

Löjrom från Bottenviken med finskuren rödlök, gräslök, smetana och smörstekt toast
Bleak roe with red onion, chives, smetana and butter fried toast
395: –

Gravad lax med smörstekt toast och hovmästarsås
Marinated salmon with butter fried toast and mustard sauce
220: –

Toast Skagen med löjrom från Bottenviken
Butter fried toast with shrimps, mayonnaise, dill and bleak roe
235:-

Tartar på svensk oxfilé med dragonemulsion, inlagd kålrabbi, friterad schalottenlök, och Almnäs tegel
Tartar of fillet of beef with tarragon emulison, pickled  turnip cabbage, deep fried onion and cheese Almenäs tegel.
235:-

Tångrom med vegansk crème fraiche, finskuren rödlök och fröknäcke
Seaweed roe with seed flat bread, vegan crème fraiche and red onion
165: –

 Sill- och strömmingsbricka
Plate of herring and baltic herring  
195: –

Burrata med crudité på radicchiosallad, gröna tomater, isad silverlök, blodapelsin, ramslökskräm och brödkrisp
Burrata with crudité on radicchio, green tomatoes, white onion, red orange, ramson cremé and bread crisp
185:-

Inkokt vit sparris med brynt smörhollandaise,
löjrom från bottenviken och rågbrödskrutonger

White asparagus with hollandaise sauce, Swedish bleak roe and croutons  255: –

Desserter / Desserts

Crème Brûlée
Crème Brûlée
125:-

Baba au Rhum med chokladglass 
Baba au Rhum with chocolate ice cream
135: –

Bakad mandelgrädde med med raberberglass,
inkokta glasrabarber och tagetesört
Baked almond cream with rhubarb ice cream,
forced rhubarb and marigold
 
125: –

Ullas chokladtryffel
Chocolate truffle
55:-

En kula glass
One scoop of ice cream
55:-

Utvalda ostar från Arla Unika med fröknäcke och marmelad
Assorted cheese with seed flat bread and marmelade
145:

 

Fisk- och skaldjursgryta med rotfrukter, hyvlad fänkål och räkor
Fish- and shellfish casserole with root vegetables, fennel and shrimps
315:-

Biff Rydberg på svensk oxfilé med ölbrässerad lök, senapsgrädde och rå äggula
Ullas beef Rydberg: diced and fried fillet of sirloin with fried potatoes
onion, egg yolk, mustard and mustard cream
410: –

Grillad entrecôte med ugnsbakad pärllök,
sauce Diane och confiterad potatis
Grilled rib eye steak with baked onions,
sauce Diane and confit baked potatoes 
425: –
 
Ballotine på Mowitztupp, potatis- och rotselleripuré, velouté, sauterade rapsskott och lardo
Ballotine on rooster from Mowitz, potato- and celeriacpuré,
velouté, sautéed greens and lardo  345: –

Pocherad Skreirygg med ägg, räkor, pepparrot,
brynt smör och kokt potatis 
Poached cod with chopped egg, shrimps, horseradish
browned butter and boiled potatoes
395: –

Grillad fläskkotlett på ben med
Café de Parissmör och pommes frites
Grilled pork chop on the bone with
Café de Paris butter and French fries
325: –

Västerbottengratinerade marulkskinder med champagnesås,
spritärtor och pressad potatis
 
Swedish cheese gratinated cheeks of monkfish with champagne sauce, green peas and pressed potatoes
435: –

Köttbullar med gräddsås, pressgurka,
rårörda lingon och potatispuré
Meatballs with cream sauce, lingonberries,
pickled cucumber and potato purée
265: –

Bellmans strömming med potatispuré, citron
lingon och skirat smör 
Baltic herring with potato purée, lingonberries and melted butter
255:-

Ramslöksrisotto med vit sparris
Risotto with ramson and white asparagus
295: –

Varmrökt laxsallad med kokt ägg och ört- och citronkräm
Salad with smoked salmon, boiled egg and herb- & lemoncremé
285: –

Restauranger som ingår i Stockholms Restauranger & Wärdshus