MENYER

Festmeny
vår/sommar

Festmenyer

- från 1 april 2021 till 30 september 2021

Vänligen notera att det endast är möjligt att välja en meny för hela sällskapet, att meny förslagen gäller för sällskap på minst 10 personer och att beställningen bör göras minst fem vardagar före bokat datum. Dessa menyer gäller fram tills den 30 september 2021, kontakta oss gärna via mail eller på 08-534 89 701

Djurgårdsmenyn 

Förrätt / Stater
Toast Skagen med svensk löjrom och citron
Toast with shrimps, mayonnaise, bleak roe and lemon

Varmrätt / Main course
Tournedos Rossini med halstrad gåslever och tryffelsås
Tournedos Rossini

Dessert / Dessert
2 sorters sorbet med rårörda bär
2 scoops of sorbet with berries


Menypris:
645 kr/person

Meny Oscar II

Förrätt / Starter
Laxtartar på mumsbröd med örtkräm, inlagd gurka och picklad lök
Salmon tartare on yummy bread with herb cream, pickled cucumber and pickled onions

Varmrätt / Main course
Rosastekt kalvrygg  med kantarellsmör, färska bönor, rostad potatis och rödvinssås
Fried veal with chanterelle butter, beans, roasted potatoes and red wine sauce

Dessert / Dessert
Chokladmousse med rårörda bär
Chocolate mousse with berries

Menypris: 585 kr/person

 

Vinmeny

Vinpaket 395 kr
Wine package: 395 SEK

1 glas vitt
1 glass white

1 glas rött
1 glass red

1 glas sött
1 glass sweet

Vinpaket Extra 495 kr
Wine package Extra: 495 SEK

1 glas vitt
1 glass white

1 glas rött
1 glass red

1 glas sött
1 glass sweet


Vinpaket de luxe 595 kr
Wine package de luxe: 595 SEK

1 glas vitt
1 glass white

1 glas rött
1 glass red

1 glas sött
1 glass sweet

Hazelius meny

Förrätt / Starter
Gåsleverterrin med fikonkompott, rostade hasselnötter och smörstekt brioche
Goose liver terrine with fig compote, roasted hazel nuts and butter fried brioche

Varmrätt / Main course
Ugnsbakad rödingfilé ”Grenoble” med kapris, rödbetor, brynt smör och kokt potatis
Baked fillet of char ”Grenoble” with capers, beet root, browned butter and boiled potatoes

Dessert / Dessert
Wärdshusets mörka chokladtryffel
Homemade chocolate truffle


Menypris: 595 kr/person

Vegansk meny 

Förrätt / Starter
Tångrom med vegan creme fraiche, finskuren rödlök och fröknäcke
Seaweed roe with vegan crème fraiche, red onion and seed crispbread

Varmrätt / Main course
Risotto med säsongens svamp och riven Prosociano
Portobello Rossini

Dessert / Dessert
Chokladmousse med rårörda bär
Chocolate mousse with berries


Menypris: 495 kr/person

Lunchmeny

Serveras 11:30 – 15:00

Lunchmeny 1
Lunch menu 1

Gravad lax med hovmästarsås och smörstekt toast
Marinated salmon with mustard sauce and toast

Wallenbergare med små ärtor, rårörda lingon och potatispuré
Veal burger “Wallenberg” style with peas, lingonberries and potatoe purée

Menypris: 385 kr/person

Lunchmeny 2
Lunch menu 2

Gubbröra på mumsbröd
Egg- and anchovy salad on dark bread​

Ångad torsk med kokt ägg, pepparrot, brynt smör och kokt potatis
Steamed cod with boiled eggs, horseradish, browned butter and boiled potatoes

Menypris: 385 kr/person


Lunchmeny 3
Lunch menu 3

Liten Toast Skagen med löjrom och smörstekt toast
Toast Skagen, butter fried bread, fresh shrimps, mayonnaise, dill and bleak roe

Husets köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon samt pressgurka
Meatballs with cream sauce, potatoe purée, lingonberries and pickled cucumber

Menypris: 385 kr/person


Desserter / Desserts

Chokladtryffel 
Ullas homemade chocolate truffle 
35 kr

En kula sorbet
A scoop of sorbet 
45 kr

Kaffe / Te
Coffee / Tea
35 kr

Glass- och sorbetcoupe med rårörda bär
Ice cream- and sorbet coupe with berries
105 kr

Restauranger som ingår i Melanders Group