MENYER

Dagens meny

Dagens / Todays special
Fredag 15 oktober

Förrätt / Starters

Tartar på kronhjort med friterad bräss, kapris,
dijonnaise och picklade rödbetor
Venison tartar with fried sweetbread, capers,
dijonnaise and pickled beetroot
195:-

Öjebytoast toppad med löjrom
Toast Öjeby with crayfish, mayonnaise, cumin and bleak roe
1/2 195:- 1/1 265:-

Toast Sikafors toppad med löjrom
Sikafors toast with reindeer, smetana, horseradish, chive and bleak roe
185:-

Varmrätt / Main Course

Älgfärsbiffar med potatispuré, enbärsgräddsås, färska bönor och gelé
Moose patties with potato puré, juniper cream sauce, beans and jelly
245:-

Rådjursgryta med trattkantarellsås, hasselbackspotatis och rönnbärsgelé
Venison casserole with chantarell sauce, roasted potatoe and jelly
285:-

Rosastekt kronhjort med rosmarinsky, broccolini
och rotfruktsgratäng
Fried venison with rosemary sauce, broccolini
and root vegetable gratin
365:-

Gäddqueneller med saffran- och hummersås,
rotfruktsjulienne och kokt potatis
Pike quenelles with saffron- and lobster sauce, root vegetable julienne
and boiled potato
295:-

Karl-Johan svamp fyllda kroppkakor med picklade trattkantareller, grönkål,
rårörda lingon och brynt smör
Karl-Johan mushroom filled potato dumplings with pickled chantarelles, cabbage,
lingonberries and browned butter
265:-

Dessert

Äpplekaka med mandel och vaniljkräm
Apple cake with almond and vanilla custard
125:-

Friterad camembert med ljumna hjortron och friterad persilja
Deep fried camembert with cloudberries and deep fried parsly
145:-

Vi serverar även vår á la carte meny hela dag

Restauranger som ingår i Melanders Group