19-29 OKTOBER
Vilda veckor på
Ulla Winbladh
Vilda veckan meny
19-29 Oktober
Förrätt / Starters
Råbiff på kronhjort med picklade kantareller, pommes pailles och västerbottenkräm
Tartare of red deer with pickled chantarelles, pommes pailles and cheese cream
245:-
Kantarellkrokett med syrad pepparotsdipp och buskkrasse
Chantarelle croquette with pickled horseraddish dipp and cress
215:-
Gravad fjällröding på smörstekt toastbröd med senapssås och citron
Marinated cold char with butter fried toast, mustard sauce and lemon
225:-
Varmrätt / Main
Älgwallenbergare med västerbottenpurè och ärtor
Elk burger with cheese- and poatoe purée served with peas
295:-
Svensk vildand med cognacsås, hasselbackspotatis, smörbakad svartrot och picklade tranbär
Swedish wild duck with cognac sauce, hasselback potatoes, baked scorzonera and pickled cranberries
365:-
Rådjursgryta med kantareller och kokt potatis
Roe deer stew with chantarelles and boiled potatoe
325:-
Kronhjortsfilè med gräddragna kantareller, smörad tranbärssky, potatis- och västerbotten terrine
Red deer fillet with creamed chantarelles, buttered cranberry gravy served with cheese- and potatoe terrine
425:-
Efterrätt / Dessert
Friterad camembert med varma hjortron och vaniljglass
Deep fried camembert with warm cloudberries and vanilla ice cream
145:-
Choklad bavaroise med havtornssorbet och chockladsmulor
Chocolate bavaroise with sea buckthorn sorbet and chocolate crumbs
135:-
Friterad vaniljmunk med kanel- och äppelkompott
Deep fried vanilla donut with cinnamon- and apple compote
135:-