18 NOVEMBER-23 DECEMBER

Klassiskt och veganskt julbord
på Kungliga Djurgården

Julafton varje dag

Från och med i slutet av november är det julafton varje dag i veckan! På Ulla Winbladh är julbordet upphöjt till konst, här lämnas ingenting åt slumpen. För oss är den stämningsfyllda inramningen med väldoftande gran, tusen juleljus och stärkta linneservetter lika viktig som den hemlagade sillen, det nybakade vörtbrödet, det perfekt tempererade doppet i grytan och den knäckigaste knäcken.

Precis som vanligt är vi lika noga med att skapa den ultimata julkänslan även för alla veganer och vegetarianer. Vi utökar vårt julbord genom att erbjuda ännu fler vegetariska och veganska rätter. (Vi tummar för den sakens skull förstås inte en millimeter på våra traditioner, utan dukar fram alla rätter som du som äter kött är van att avnjuta på Ulla Winbladhs julbord).

Barn betalar 25:-/år upp till 12 år därefter fullt pris.

Välkommen till en riktigt god jul på Djurgården.

Klicka här för alla sittningstider och priser ›››

Klicka här för Juldryckeslistan ›››

Innehåll traditionellt julbord

Inlagd sill
Matjessill med brännvin
Kirresill
Curry- och äppelsill
Senapssill
Apelsin- och citrussill
Lingonsill
Sillsallad

Strömming

Stekt inlagd strömming
Ört- och vitlöksströmming
Paprika- och chiliströmming
Kryddströmming
Kräftströmming
Roslagsströmming

Lax                      

Inkokt lax
Gravad lax
Kallrökt lax
Varmrökt lax

Ägghalvor

Sikrom och creme fraiche
Räka med majonnäs

Röror/Sallader

Gubbröra        
Böcklingröra    
Laxsallad med äpple, ägg och senapssås
Varmrökt laxsallad med, kapris, örter och potatis
Rödbetssallad
Rödkålssallad
Mimosasallad
Grönkålsallad med valnötter och aprikoser
Krämig potatissallad 
Blandsallad
Quinoasallad med linser, russin, pumpa och apelsin

Såser                 

Dillmajonnäs
Rhodes Island
Pepparrotsdressing
Cumberland
Gräddfil
Julsenap
Ullas senap
Svensk senap
Hovmästarsås

Småvarmt

Köttbullar
Omelett med svampstuvning
Jansons frestelse
Bruna bönor
Viltbullar i svampsås
Dopp i grytan         
Varma grönsaker – brysselkål, äpple, grönkål och morot
Varma grönsaker – champinjoner, rotselleri, rödlök och savojkål
Lutfisk
Prinskorvar
Vildsvinsprinskorv
Ribs                            
Brunkål
Julkorv
Rödkål
Gräddragen grönkål från HarplingeKål
Risgrynsgröt

Kallskuret

Grisfot
Leverpastej
Viltpaté
Lantpaté 
Rökt hjortstek
Rökt kalkonbröst
Kalvsylta
Rullsylta
Rökt viltkorv
Rökt lammkorv
Munsökorv
Julskinka
Blodpudding

Tillbehör

Äppelmos
Rödbetor
Smörgåsgurka
Saltgurka
Pressgurka
Plommon  
Rödlök
Oliver
Lingonchutney

 

Ostar

Julost
Cheddarost
Brieost
Bleu ´d Auvergne
Peccorino
Morotsmarmelad
Kex

Desserter

Fruktsallad, passionsfrukt, granatäpple
Ris á la Malta
Hallonsås
Hjortrontartelett med grädde
Pepparkaksrulltårta med lingonfrosting
Saffrans- och mandelmassaruta  med björnbär
Crème brulée med kanel
Snöbollar med mintsmak
Struvor
Jordgubbsylt
Strutar med lemon curd och maräng
Chokladmousse
Lingonpäron med vispad grädde
Liten ostkaka
Chokladbrownie 
3 sorters småkakor
Miniapelsintryffel 
Wienernougat
Vit chokladcrisp med lingon
Rocky road
Kokos-toscakaka

Godis 2021

Knäck
Ischoklad
Brända mandlar
Julskum
Mintkyssar
Fudge
Marmelad
Fikon, dadlar och nötter

Restauranger som ingår i Melanders Group