Klassiskt och veganskt julbord
på Kungliga Djurgården
16/11 till 23/12 2023
Julafton varje dag
Från och med i slutet av november är det julafton varje dag i veckan! På Ulla Winbladh är julbordet upphöjt till konst, här lämnas ingenting åt slumpen. För oss är den stämningsfyllda inramningen med väldoftande gran, tusen juleljus och stärkta linneservetter lika viktig som den hemlagade sillen, det nybakade vörtbrödet, det perfekt tempererade doppet i grytan och den knäckigaste knäcken.
Precis som vanligt är vi lika noga med att skapa den ultimata julkänslan även för alla veganer och vegetarianer. Vi utökar vårt julbord genom att erbjuda ännu fler vegetariska och veganska rätter. (Vi tummar för den sakens skull förstås inte en millimeter på våra traditioner, utan dukar fram alla rätter som du som äter kött är van att avnjuta på Ulla Winbladhs julbord).
Vi välkomnar hundar året runt på Wärdshuset men under juletider,
16/11 till 23/12 får våra fyrbenta vänner stanna hemma.
Välkommen till en riktigt god jul på Djurgården.
Julbord från: 695:-
Barn betalar 30:-/fyllda år upp till och med 12 år och därefter fullt pris.
Innehåll traditionellt julbord
Sillar
Inlagd sill
Matjessill med brännvin
Kirresill
Curry- och äppelsill
Senapssill
Apelsin- och citrussill
Lingonsill
Sillsallad
Strömming
Stekt inlagd strömming
Ört- och vitlöksströmming
Paprika- och chiliströmming
Kryddströmming
Kräftströmming
Roslagsströmming
Lax
Inkokt lax
Gravad lax
Kallrökt lax
Varmrökt lax
Ägghalvor
Sikrom och creme fraiche
Skagenröra
Röror/Sallader
Gubbröra
Laxsallad med äpple, ägg, pepparrot och senapssås
Varmrökt laxsallad med, kapris, örter och potatis
Rödbetssallad
Rödkålssallad med apelsin
Mimosasallad
Grönkålsallad med valnötter och aprikoser
Krämig potatissallad
Blandsallad
Brysselkålssallad med ädelost och äpple
Waldorfsallad med rotselleri, fänkål, äpple och valnötter
Såser
Dillmajonnäs
Pepparrotsdressing
Cumberland
Gräddfil
Julsenap
Ullas senap
Svensk senap
Hovmästarsås
Småvarmt
Köttbullar
Omelett med svampstuvning
Jansons frestelse
Bruna bönor
Viltbullar i svampsås
Dopp i grytan
Varma grönsaker – äpple, grönkål, morot, rotselleri och rödlök
Brysselkålsgratäng
Prinskorvar
Vildsvinsprinskorv
Revbensspjäll
Julkorv
Brunkål
Långkål
Rödkål
Lutfisk
Risgrynsgröt
Kallskuret
Grisfot
Leverpastej
Viltpaté
Lantpaté
Rökt hjortstek
Rökt kalkonbröst
Kalvsylta
Rullsylta
Rökt viltkorv
Munsökorv
Julskinka
Fårfiol
Tillbehör
Äppelmos
Rödbetor
Ullas pickles
Pressgurka
Plommon
Rödlök
Lingonchutney
Ostar
Julost
Mästarost från Glada Bonden i Boxholm
Brieost
Kvibille Ädel
Bruksost från Glada Bonden i Boxholm
Morotsmarmelad
Kex
Desserter
Fruktsallad med granatäpple
Ris á la Malta
Hallonsås
Hjortrontartlett med grädde
Pepparkaksrulltårta med lingonfrosting
Saffrans- och mandelmassaruta med björnbär
Crème brulée med kanel
Snöbollar med mintsmak
Struvor
Jordgubbsylt
Strutar med lemon curd och maräng
Chokladmousse
Lingonpäron med vispad grädde
Liten ostkaka
Chokladbrownie
3 sorters småkakor
Mini–apelsintryffel
Wienernougat
Vit chokladcrisp med lingon
Rocky road
Kokos-toscakaka
Stollen
Godis
Ordentligt med blandat godis
Fikon, dadlar och nötter