17 NOVEMBER-23 DECEMBER

Klassiskt och veganskt julbord
på Kungliga Djurgården

Julafton varje dag

Från och med i slutet av november är det julafton varje dag i veckan! På Ulla Winbladh är julbordet upphöjt till konst, här lämnas ingenting åt slumpen. För oss är den stämningsfyllda inramningen med väldoftande gran, tusen juleljus och stärkta linneservetter lika viktig som den hemlagade sillen, det nybakade vörtbrödet, det perfekt tempererade doppet i grytan och den knäckigaste knäcken.

Precis som vanligt är vi lika noga med att skapa den ultimata julkänslan även för alla veganer och vegetarianer. Vi utökar vårt julbord genom att erbjuda ännu fler vegetariska och veganska rätter. (Vi tummar för den sakens skull förstås inte en millimeter på våra traditioner, utan dukar fram alla rätter som du som äter kött är van att avnjuta på Ulla Winbladhs julbord).

Välkommen till en riktigt god jul på Djurgården.

Julbord från: 655:-

Barn betalar 30:-/fyllda år upp till 12 år och därefter fullt pris.

Här publiceras inom kort Juldryckeslistan ›››

Vänligen notera att innehållet på såväl det klassiska som det veganska julbordet kan komma att uppdateras.

Innehåll traditionellt julbord

Inlagd sill
Matjessill med brännvin
Kirresill
Curry- och äppelsill
Senapssill
Apelsin- och citrussill
Lingonsill
Sillsallad

Strömming

Stekt inlagd strömming
Ört- och vitlöksströmming
Paprika- och chiliströmming
Kryddströmming
Kräftströmming
Roslagsströmming

Lax                      

Inkokt lax
Gravad lax
Kallrökt lax
Varmrökt lax

Ägghalvor

Sikrom och creme fraiche
Skagenröra

Röror/Sallader

Gubbröra           
Laxsallad med äpple, ägg, pepparrot och senapssås
Varmrökt laxsallad med, kapris, örter och potatis
Rödbetssallad
Rödkålssallad med apelsin
Mimosasallad
Grönkålsallad med valnötter och aprikoser
Krämig potatissallad 
Blandsallad
Brysselkålssallad med ädelost och äpple
Waldorfsallad med rotselleri, fänkål, äpple och valnötter

Såser                 

Dillmajonnäs
Pepparrotsdressing
Cumberland
Gräddfil
Julsenap
Ullas senap
Svensk senap
Hovmästarsås

Småvarmt

Köttbullar
Omelett med svampstuvning
Jansons frestelse
Bruna bönor
Viltbullar i svampsås
Dopp i grytan         
Varma grönsaker – äpple, grönkål, morot, rotselleri och rödlök 
Brysselkålsgratäng
Älgprinskorvar
Prinskorvar
Vildsvinsprinskorv
Revbensspjäll 
Julkorv                           
Brunkål
Långkål
Rödkål
Lutfisk
Risgrynsgröt

Kallskuret

Grisfot
Leverpastej
Viltpaté
Lantpaté 
Rökt hjortstek
Rökt kalkonbröst
Kalvsylta
Rullsylta
Rökt viltkorv
Munsökorv
Julskinka
Fårfiol
Andbröst
Blodpudding med äpple

Tillbehör

Äppelmos
Rödbetor
Ullas pickles
Pressgurka
Plommon  
Rödlök
Lingonchutney

 

Ostar

Julost
Cheddarost
Brieost
Bleu ´d Auvergne
Havgus 12 (Arla Unika)
Morotsmarmelad
Kex

Desserter

Fruktsallad med granatäpple
Ris á la Malta
Hallonsås
Hjortrontartlett med grädde
Pepparkaksrulltårta med lingonfrosting
Saffrans- och mandelmassaruta  med björnbär
Crème brulée med kanel
Snöbollar med mintsmak
Struvor
Jordgubbsylt
Strutar med lemon curd och maräng
Chokladmousse
Lingonpäron med vispad grädde
Liten ostkaka
Chokladbrownie 
3 sorters småkakor
Miniapelsintryffel 
Wienernougat
Vit chokladcrisp med lingon
Rocky road
Kokos-toscakaka
Stollen

Godis 

Marsipangrisar
Marsipantomtar
Fikon, dadlar och nötter

Restauranger som ingår i Melanders Group